Kunnen we op elke locatie officieel trouwen? Wat is het verschil tussen een ceremonieel huwelijk en een wettelijk huwelijk? Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met mij op! Ik help jullie graag.
Bij een wettelijk huwelijk trouw je officieel voor de wet met een beëdigd trouwambtenaar of (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand. Als je ceremonieel trouwt betekent het dat het niet officieel is. Dit doe je vaak van te voren al bij de gemeente (met een gratis of bescheiden ceremonie). Het voordeel van een ceremonieel huwelijk is dat je je eigen locatie en tijdstip van trouwen bepaalt.
Niet helemaal duidelijk? Neem contact op!De ene gemeente gaat hier soepeler mee om dan de andere gemeente. Toch trouwen op een plek waar de gemeente geen toestemming voor geeft? Overweeg dan om bijvoorbeeld eerst in een gemeentehuis te trouwen (gratis of met een bescheiden ceremonie). Daarna doen we op jullie gewenste locatie een ceremoniële huwelijksvoltrekking.
Niet helemaal duidelijk? Neem contact op!De ceremonie kan ik geheel in het Engels doen. Komen er veel gasten uit verschillende landen? Dan heet ik ze graag welkom ik hun eigen taal. Het is mij weleens gebeurd dat ik in 13 verschillende talen de gasten welkom heette. Of mijn uitspraak juist was, dat is de vraag. Maar het zorgt wel voor een hoop lol en de gasten voelen zich vereert. Bij het spreken van meerdere talen tijdens de ceremonie geef ik de voorkeur voor een hoofdtaal. Ik vat dan af en toe het verhaal samen in een andere taal, zodat iedereen weet wat er gezegd wordt.
Niet helemaal duidelijk? Neem contact op!Ik doe altijd mijn uiterste best om zelf jullie huwelijk te sluiten. Maar stel je voor dat er toch een calamiteit of omstandigheden zijn waardoor het echt niet mogelijk is om jullie huwelijk zelf te voltrekken, dan zorg ik ervoor dat de speech overgedragen wordt aan een collega. Met jarenlange ervaring als trouwambtenaar. Zij voltrekt jullie huwelijk met de door mij geschreven speech. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar de Algemene Voorwaarden. Uiteraard worden de kosten nooit hoger dan afgesproken.
Omdat ik als trouwambtenaar ook verbonden ben aan de gemeente De Ronde Venen en Nieuwkoop mag “Andra Trouwt” in deze gemeentes niet actief zijn. Gaan jullie in De Ronde Venen of Nieuwkoop trouwen en willen jullie mij graag als trouwambtenaar bij de huwelijksceremonie? Geef dan mijn naam als voorkeur aan tijdens de Melding Voorgenomen Huwelijk. Maar let op; uiteindelijk beslist de gemeente welke trouwambtenaar jullie huwelijk sluit. In de leges die jullie betalen aan de gemeente zit ook mijn vergoeding. De voorkeur voor trouwambtenaar en het contact voor het huwelijk gaat in zo’n geval gehéél via de gemeente De Ronde Venen of Nieuwkoop. Uiteraard volgen we dan de richtlijnen en regels zoals die door de gemeente bepaald zijn.
Niet helemaal duidelijk? Neem contact op!